Bemutatkozás

Üdvözlöm!

Ha szeretné megérteni a könyveléssel kapcsolatos egyszerű alapokat, akkor jó helyen jár.

A képzéseim olyan cégvezetőknek szólnak, akik jó szakemberei a saját munkájuknak, de képzetlenek a könyvelés területén.

 

A könyvelés alapjainak megértése segít Önnek abban, hogy:

  • egyszerűen átlássa a cég pénzügyi helyzetét,
  • képes legyen a számokat értelmezni és a számok mögé látni,
  • tudjon tervezni a jövőre,
  • megérzések helyett tények alapján hozzon döntéseket,
  • ki tudja használni a könyvelő szaktudásában rejlő lehetőségeket.

A könyvelés a gazdálkodás “műszerfala”. Információkat ad arról, hogyan gazdálkodik a cég a jelenben, és milyenek a jövőbeli kilátások.

Aki nem érti a könyvelést, nem látja át pontosan, hogy áll a cége pénzügyileg. Ez olyan, mintha csukott szemmel vezetne autót: nem tudni, merre megy, ki jön szembe, mennyi a sebesség, van-e még benzin, és felforrt-e már a hűtővíz. Veszélyes.

Látott már olyan céget, amely nyereséges volt,
de alig volt pénze a bankszámláján?

 

Ahogy egy jó háziasszony osztja be a pénzt, és gazdálkodik mindazzal, ami a rendelkezésére áll, úgy kell értenie egy cégvezetőnek a gazdálkodás alapjait céges szinten. Ez egyszerű józan ész.

Közel 20 évvel ezelőtt egy könyvelőiroda tulajdonos-ügyvezetőjeként kezdtem, tehát jól ismerem a könyvelő feladatait, nézőpontját és problémáit. Sok cégvezetőt hallgattam meg, mire rájöttem, hogy bármennyire is kifogástalan a munkám, egy cégvezető számára a könyvelés nem valami felhasználóbarát,  tehát nem is nagyon hasznos. Ez indított arra, hogy kidolgozzam, hogyan lehet lépésről lépésre, egyszerűen megfogalmazva bemutatni az alapokat – és ezáltal tényleges segítséget nyújtani.

Tapasztalatom szerint azok a cégvezetők, akik részt vesznek a képzésemen, bizonyosságot szereznek. Bizonyosságot a saját józan eszükben, és bizonyosságot abban, hogyan működik a cégük. Tudják, hogy mit várhatnak a könyvelőjüktől, és meddig terjed az ő hatásköre. Továbbá tudják, hogy mi a saját felelősségük a cégük egészséges pénzügyi helyzetének menedzselésében. Ez a tudás már önmagában elég ahhoz, hogy közöttük és könyvelőjük között létrejöjjön egy jobb kommunikáció, egymás jobb megbecsülése és egy magasabb szintű együttműködés.

Javaslom, hogy jöjjön el egy tréningemre!

Jelentkezzen most!

 

Várom szeretettel:

Matovics Klára